Follow Us

Copyright 2014 Brand Exponents All Rights Reserved

Mijn naam is Stijntje de Boer en ik ben in 2015 een importbedrijf begonnen voor Kroatische en Sloveense wijnen. Ik ben een beetje een laatbloeier in de wijnbusiness. Na een succesvolle carrière in de wereld van de veiligheid, besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde van mijn passie ‘wijn’ mijn beroep maken. Voordat ik daaraan kon beginnen, wilde ik beslagen ten ijs komen. Eerst volgde ik mijn wijnopleidingen maar dat vond ik niet genoeg dus ik vertrok naar Canada om daar te werken als ‘hand of the winemaker’. Daar leerde  ik van dichtbij hoe wijn wordt gemaakt. Het was hard werken, lange dagen, fysiek zwaar werk maar ik had geen minuut willen missen. Ik ben opgegroeid op een boerderij, dus ik weet wat aanpakken is. Ik dopte vanaf jongs af aan mijn eigen boontjes. Je kunt alles in theorie leren, maar als je het in de praktijk hebt gezien en gedaan, vergeet je het nooit meer. Daarbij kan ik nu uit eigen ervaring vertellen hoe wijn gemaakt wordt. Na nog een jaar onderzoek te hebben verricht, besloot ik wijn uit Kroatië en Slovenië te importeren. De wijnbouw van deze landen heeft een eeuwenlange geschiedenis en de kwaliteit van deze wijn is verrassend. We zijn ze alleen een tijdje uit het oog verloren.

Dat is ook meteen de missie van mijn bedrijf ‘de Boer èn Wijn’: ontdek opnieuw de wijn(boer) uit Kroatië en Slovenië. Ze verdienen alle aandacht. Alle wijnen die ik vanuit deze landen naar Nederland breng, heb ik zelf zorgvuldig uitgekozen. Ik ken de boer die de wijn maakt en ik heb de wijngaard bezocht. Nadat ik de wijn naar Nederland heb gebracht, schotel ik ze voor aan mijn proefpanel. Hierin zitten technisch proevers, een kok en een aantal consumenten. Als de wijn daarna met een meerderheid is goedgekeurd, komt deze in mijn webshop.

De wijn komt altijd bij een kleine boer vandaan, een boer die zijn wijn met zorg en liefde maakt. Omdat ik zelf ook van een boerderij kom, weet ik dat een boer met weinig koeien meer van zijn koeien houdt. Simpel, omdat hij zijn koeien beter kent dan een boer met duizend koeien.

Wijnen die ik uit Kroatië en Slovenië meeneem, zijn wijnen waar de Boer trots op is.

Neem een kijkje op mijn website en maak kennis met de boeren en hun wijn.

Stijntje
Stijntje

Eigenaar en Wijndeskundige